Natuurspeeltuin

Had je het al gehoord? Het MEK wil voor de kinderen meer speelruimte en ontmoetingen met de natuur! Daarom zetten we alles op alles om een fantastische natuurspeeltuin, toegankelijk voor alle kinderen te realiseren! Help jij mee deze droom waar te maken?
Lees op deze site alles over het plan en volg de voortgang van de donaties!

Over ons

Een pareltje met potentie, dát is het MEK! Wie zijn we? En waarom is Stichting het MEK opgericht? En wie zijn de Vrienden van het MEK?


Inzamelingsactie voor natuurspeeltuin

Een natuurspeeltuin nodigt uit tot verschillende spelvormen; verstoppen, bouwen, rusten/dromen, spelen met zand, water, groen, vies worden, prikkeling van de zintuigen, proeven van eetbare planten. Voor extra natuurbeleving wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld hoogteverschillen, natuurlijke materialen, koele/warme plekjes, zand/groen.

Elementen die terugkomen in het ontwerp zijn o.a. wilgentunnel & -hutje, klimstammen, zwerfkeien etc. De natuurspeeltuin wordt afgestemd op zowel de kleine als wat grotere kinderen en natuurlijk wordt rekening houden met de veiligheid en toegankelijkheid voor kinderen met en zonder speciale behoeftes.